Foto: Hanna Oscarsson

Unga jägare

 

Sverige behöver unga jägare som tar tillvara all kunskap och erfarenhet och fortsätter vårt viktiga arbete med viltvård och jakt. Fler än någonsin växer upp i tätort, utan den naturliga kopplingen till skogs- och jordbruk, ekologi och jakt. Vi jägare blir viktigare och viktigare för våra vilda djur. 

UngaJägare är vårt nätverk för medlemmar upp till 25 år. Det spelar ingen roll var du bor i länet, du är alltid välkommen till UngaJägares jakter, utbildningar, träningar och evenemang. Även om du inte har jägarexamen än.
Unga Jägare har en "ledningsgrupp" av unga medlemmar som arrangerar jakter och andra aktiviteter.
Du blir inbjuden via Unga Jägares facebook eller Instagram. Du hittar allt vi arrangerar i kalendariet på Jägareförbundet Östergötlands läns webbsida. 
Vill du vara med på vår mejllista och snabbt få reda på när något händer? 
Anmäl dig till  ungdom@jagareforbundetostergotland.se 

Jakter har vi på vår jaktmark - Görshorva. Eftersom många jägare är engagerade i UngaJägare kommer vi även ut på andra marker. Det kan vara allt från nybörjarjakter med en utbildningsdel till jakter för mer erfarna unga jägare.  Klicka på länken Görshorva för att se alla kommande jakter och  andra aktiviteter där och gör också din anmälan där.   
Skytte på olika banor i länet. Alltid någon som kan hjälpa dig och ibland har vi någon av Jägareförbundets skickliga jakt/tävlingsskyttar med som instruktör. Vi hyr skyttebiograf och kan använda länsföreningens egen skyttesimulator.
Kurser om olika jaktformer, olika vilt och viltvård. Hundar och eftersök.
Evenemang  och event med många aktiviteter för våra unga jägare med nyfikna vänner.
Mässor där Jägareförbundet Östergötland län deltar hittar du också någon från UngaJägare.

Länsföreningens ungdomsansvarige, Thelma Ekeblad, når du via ungdom@jagareforbundetostergotland.se eller via tel. 0768-569930

 

ÄR DU LÄRARE ELLER UNGDOMSLEDARE?

Vi kommer gärna och berättar om natur och vilda djur! Vi kan ordna en fantastisk friluftsdag med många spännande och lärorika upplevelser. Kontakta ungdom@jagareforbundetostergotland.se  eller kommunikation@jagareforbundetostergotland.se

Senast uppdaterad den 24 maj